Er was weinig  inspiratie om elke dag een zeverblog in elkaar te flappen. Vandaar dat ik dag 2, 3, en 4 maar in een blog prop… De afgelopen 4 dagen hebben we (op 1 KOUDE nacht na) van 12:00 tot 18:00 uur gevist. Dat zijn op dit Canarische meer de beste tijden volgens Dave. Ik heb de eerste dag van vroeg tot laat gevist maar alles werd inderdaad tussen 12:00 en 18:00 uur gevangen.

Het is hier een uur vroeger dan in Nederland en de zon gaat rond 19:00 uur onder. Geen dikke 40ers helaas en ook de 30 ponders hebben zich deze sessie niet laten zien, maar is dat het belangrijkste? Ik vind van niet, dan had ik maar in het voorjaar naar een betaal put in Frankrijk moeten gaan.

Karper boot

Vakantieman, koud hé!

Het is met 17 graden gewoon koud voor de tijd van het jaar . Als je gaat karpervissen op Gran Canaria dan wil je zon… Donderdag op vrijdag heb ik de eerste (en tevens laatste) nacht op Presa de Chira gevist. Ik stuur Dave een Whatsapp bericht dat hij de nacht uitrusting kan komen brengen. Een uur later komt hij samen met zijn vrouw 2 slaapzakken, een thermopak, en nog wat losse jassen brengen. “Just in case” zegt hij nog met een lach. 10 Minuten later zat er al 65kg in het thermo pak gepropt.

Karper thermopak

Waakhond op de stek

We pakken de vis spullen in en willen terug rijden naar het appartement. We rijden neer de slagboom die toegang geeft tot de stek. Verrek, ik wist niet dat er een waakhond op de stek zat. Aan de slagboom zit een valse Spaanse waakhond geketend. Welke hondenlul doet er nou zo iets… Een passerende wagen rijd hem op een haar na dood! “Gerum, die kenne we hier toch niet laten zitten vannacht”… Ja Rilana, wil je die hond mee in t vliegtuig terug naar Nederland nemen? Ik app Dave om dit te melden. Hij vraagt: “Do you want to take him in for the night?” Dave zegt de hond morgen op te halen om hem naar het asiel te brengen. Ik als dierenvriend ben de beroerdste niet en een uur later zitten de poes en hond samen op de bank, wat een hondenleven. Toch weer een leuke bijvangst ondanks het hondenweer, het is een keer iets anders dan een brasem of een meerkoet!

img-20161125-wa0002  20161125_193406

De vangsten

Op het moment van dit schrijven staat de teller op 7 stuks. Die had ik bij ons op het kanaal niet meer gevangen. Het lijkt tevens een brasem loze sessie te worden, dat dan ook wel weer uniek te noemen! Morgen nog een paar uurtjes en dan zit het er weer op!

schubkarper spiegelkarper schub karper img-20161123-wa0019 Karper spanje Carp gran canaria

 

Er bij zijn is meemaken!

Ondanks onze pech met de temperaturen is het karpervissen op Gran Canaria een aanrader. Ook met het gezin, met de auto ben je zo bij het strand. Het is goedkoper dan een weekje vissen op De Ronde Bleek en de vangsten zijn hier gegarandeerd! Een koffer boilies meenemen is overigens niet nodig. Je krijgt namelijk 20 kg pellets om bij te voeren. Als je een paar kg boilies koopt kan je de hele week vissen. Je krijgt er ook een potje boilies bij die in de flavour staan. Voor de karpervissers die hier ook eens heen willen stuur een whatapp naar Dave  0034637939680. Een goede Engelse Lad die voor je klaar staat als je iets nodig hebt. Doe hem de groeten van ons!