Ben je een beginnend karpervisser, of lijkt het je leuk om nieuwe dingen te leren? Dan is de workshop karpervissen iets voor jou!

De karpervissen workshop is eigenlijk niets anders dan een sessie met een ervaren karpervisser. Dit kan enkele uren, maar ook een nachtsessie zijn. Anders dan bijvoorbeeld een lezing, is de workshop karpervissen interactief. De behandelde theorie wordt eigen gemaakt door praktijkopdrachten, de deelnemers zijn dus actief bezig met het verwerken van de informatie!

Daarnaast is er binnen de workshop karpervissen veel ruimte voor discussies en het uitwisselen van ideeën!

Workshop karpervissen

Als je wilt gaan karpervissen is het belangrijk dat je de basis goed onder de knie hebt. Daarvoor zou je een workshop karpervissen kunnen volgen. Je leert hier wat je allemaal moet weten om de eerste keer te gaan karpervissen. De hengel is van groot belang. Er zijn diverse soorten en welke karperhengel is nu de beste? De karperhengel is gemiddeld tussen de 3.30 en de 3.90 meter lang en de meest verkochte is de hengel van 3.60 m. De testcurve is gemiddeld 2 lb. Dit wil zeggen dat de top bij een gewicht van 2 lb een hoek heeft van 90 graden.  Ik vis zelf momenteel met Harrison Balista 3 pond’s karperhengels.

 

Maatstaven en acties bij karpervissen

Er zijn ook andere maatstaven die zorgen voor de buiging van de hengel. Er wordt daarbij wel eens gesproken over de parabolische actie. Dit is een actie welke inhoudt dat hij mooi diep buigt bij de drill (dus wanneer er vis aan zit) maar hij moet wel genoeg ruggengraat (kracht) hebben om de vis snel moe te krijgen, zodat hij in je net komt.

Geschikte molen voor karpervissen.

Je hebt een geschikte molen nodig als je gaat karpervissen. De baitrunners zijn veel verkochte molens, deze hebben een dubbel slip systeem en deze kun je instellen, zodat de karper wanneer hij weg zwemt geen weerstand heeft. Als je tijdens het vissen wilt slapen kun je dat zonder problemen doen. Een beetrunner is echter niet noodzakelijk. Ik ben zeer tevreden over mijn huidige molens Shimano Ultegra’s 14000 XSC.

Tijdens een workshop karpervissen leer je nog meer over het vissen en dit is wel belangrijk voor wanneer je de eerste keer aan de slag gaat en ook echt karpers wilt vangen!

 

Er is altijd wel iemand binnen Karper Groep Helmond die je mee wil nemen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de beschikbaarheid. Uiteraard zijn er geen kosten aan verbonden!