Karpervissen Gran Canaria

Nog een mooie sessie wil ik maken in 2016 maar waar gaan we heen? Niet naar Frankrijk of Italie, daar is het te koud voor mij in deze periode van het jaar. Een weekje zon in november is nooit verkeerd. Na wat online puzzelwerk kwam ik uit bij Turkije “het meer van Köycegiz”. Ziet er op zich leuk uit maar deze optie valt al snel af vanwege de hoge kosten. Een andere optie is Marokko “het meer van Bin-el-Ouidane”. De meningen zijn verdeelt over dit water maar ik vond het de moeite waard om een prijs op te vragen. De aanvraag is nu ruim 4 weken geleden verstuurd, ik wacht nu nog op antwoord…

karpervissen gran canaria

Karpervissen Gran Canaria

Met toeval kom ik uit op “Lake Presa de Chira”, gelegen op het eiland Gran Canaria. Een bergmeer op 1000 meter hoogte met een oppervlakte tussen de 40 en 65 hectare, dit is afhankelijk van de hoeveelheid regen die er valt. De weersomstandigheden zijn hier over het algemeen goed te noemen in deze tijd van het jaar dus de moeite waard om een offerte aan te vragen voor te karpervissen Gran Canaria.

De prijs voor een week karpervissen is €350,00. Dit is inclusief alle benodigde vis spullen zoals:

 • Nieuwe KNX karperhengels van Nash
 • Nash Big Pits
 • Rodpod
 • Beetmelders
 • Schepnet
 • Cradle onthaakmat
 • Spod Hengel
 • Bivi tent
 • Luxe stretcher
 • Boot
 • Diverse camping uitrusting
 • Visvergunning
 • Pellets
 • Enz.

 

Het enigste wat je eigenlijk mee moet nemen is een goed gevulde tackle box met o.a. lood, onderlijn materiaal, PVA,  enz. Je kan ter plekke boilies kopen maar deze zijn duurder dan biefstuk van de Aldi. Voor 1kg boilies betaal je €10,00! Ik snap wel dat de boilies geïmporteerd moeten worden maar ik neem gewoon een koffer boilies mee in het vliegtuig!

Bij Ryanair heb 2 retour tickets geboekt Weeze – Las Palmas. Totale kosten voor 2 personen slechts €70,00! Je hebt ook nog de mogelijkheid om er een studio (€30,00 per nacht), appartement (€50,00) per nacht of een grote 8 persoons villa met zwembad bij te huren.

Aankomst

Vanaf het vliegveld is het slechts 36 km rijden nar het meer van Presa de Chira. Of ja slechts… nog 1 uur en 20 minuten rijden door de bergen geeft m’n navigatie aan! Wel een splinter nieuwe asfaltweg maar harder als 40 km per uur kan zelfs de ervaren rally coureur Colin Mcrae hier niet rijden.

Boot op de auto

Dave uit Engeland (vriend van de bekende karpervisser Kevin Nash) komt ons ophalen bij het afgesproken verzamelpunt. Dave woont hier al 15 jaar en organiseert onder andere vis trips voor toeristen. Dave pacht het stuk grond waar de appartementen en de stekken liggen. We spreken af dat hij dinsdag rond de middag naar de stek rijd om de vis spullen te brengen. Dave garandeert mij dat ik karper ga vangen. Dat vind ik een linke uitspraak tegen iemand die bekend staat als brasem king. Dave beloofd me een week gratis verblijf in de villa met 4 personen op zijn kosten als ik geen karper vang! Even twijfel ik of ik wel een boilie aan de hair zal doen…

Chira

Dag 1

Het is bewolkt, er valt lichte regen en het is fris voor de tijd van het jaar. Gelukkig heeft Rilana 2 koffers met kleren ingepakt. Bikini’s, zwembroeken, t-shirts en slippers komen te voorschijn. Ik zou een moord doen voor een warme winter trui, maar ik weet me goed in te pakken met de kleren die ik al aan had op de dag van vertrek. Rilana heeft meer pech, die heeft alleen bikini’s, een vest en een versleten broek met gaten op de knieën bij. Dave rijd naar huis en haalt voor Rilana een warme jas, dat is nog eens service!

Koud he

De lijnen liggen net een uur in het water en de eerste run is een feit! Tijdens het drillen denk ik nog even aan die beloofde villa en stiekem hoop ik dat het een brasem is… Maar nee het is echt een karper! Het is geen grote maar wel een plaatje van een vol schub karper. Dit soort vissen vangen op Gran Canaria is meer regel dan uitzondering, weet Dave mij later te vertellen.

img-20161122-wa0001

Een uur later is het dezelfde hengel die aanloopt. Ik voel meteen dat deze groter moet zijn als de eerste. De top staat krom en ik heb moeite om de vis binnen te draaien. Ik kom er al snel achter dat de lijn ergens achter zit. Gelukkig zit Dave een stek naast me met een dag toerist. Hij stapt in de boot en volgt de lijn. Zijn duim gaat omhoog, de lijn is los. De karper zit er gelukkig nog aan, wederom een mooie volschub karper van 21 pond.

Karper Spanje

Na 5 uurtjes kou te hebben geleden gaan de spullen terug in de auto en gaat de boot terug op het dak van m’n huur auto. Morgen blijft het droog en stijgt de temperatuur als het goed is… Ik houd jullie op de hoogte, Karpervissen Gran Canaria.

Groetjes,

De bloggende karpervisser.

 

 

6 reacties

 1. Harrie postma

  Goeie dag ik ga 6 januari op vakantie naar grand canaria toe en wil graag een dag vissen op het meer presa de chira maar hoe kom ik aan een visverguning en evt hengels te huren en diversen andere benodigdheden . Hoe kan kan ik met Dave in contact komen is er een telefoon nummer waar op ik hem kan bereiken . Als iemand mij op weg kan helpen graag. Met vriendelijke groet Harrie postma

  • Ronny

   Hoi Harry, het nummer van Dave is 0034 637939680.
   Doe hem de groeten en vang ze!

   • Harrie

    Heb nu bij dave voor 14 januari geboekt heb eigen boillies en andere benodigdheden mee genomen ben benieuwd

    • Ronny

     Hoi Harrie, het is een leuke ervaring zeker weten. Neem wel een trui of jas mee, het kan erg koud zijn in de bergen.

 2. Harrie

  Hoi Ronny heb met mijn broer een fantastische vis ervaring er bij gekregen we waren die dag met z’n viertjes mijn broer en ik en twee Britten een vader met zijn zoon . We hebben in totaal 12 runs gehad die dag en 10 mooie karpers gevangen . Waar onder een mooie 30 ponder op naam van mijn broer diversen 20 en 25 ponder gingen die dag ook op de onthakingsmat . Al met al een fantastische dag en ervaring . En inderdaad wat een toffe vent is Dave . Ga zeker volgend jaar weer . Groetjes Harrie postma en Sino mijn broer

  • Ronny

   Hoi Harrie, goed om te horen en 15kg is een hele mooie op dat water!

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑