Karpervissen op het Ermerstrand dag 1

Oktober, toch wel een van de betere maanden om een dik visje te kunnen vangen.  Dus gaan we vissen! Op internet wat gezocht naar een karperwater, want na al die kanaal sessies wilde ik weer iets anders. Ik kwam terecht op de website van Ermerstrand en vond het er goed uit zien. Na wat speurwerk op internet vond ik het een poging waard. Karpervissen Ermerstrand.  Stek 1 en 2, dat zijn de 2 betere stekken volgens de internet berichten. Vis daar onder de waterski baan en je vangt gegarandeerd vis! (volgens de internet berichten). Ik heb  een midweek geboekt, van  10 t/m 14 oktober. 5 Dagen, zo lang heb ik nog nooit aan een stuk gevist, dat beloofd wat!

stek-1-ermerstrand

Karpervissen Ermerstrand

Daar gaan we, de rit van ongeveer 2,5 uur viel niet tegen met de oude camper. Onderweg naar Drenthe krijg een paar  succes wens berichten op whatsapp van Joey, Erik en Hendrik. Bedankt mannen, we gaan ons best doen! We zijn rond 15:00 uur gearriveerd op het Ermerstrand. De laatste drempel voor de receptie rijd ik iets te hard overheen. Ik hoor iets vallen achter in de camper. Ik vraag “wat valt er Rilana”. “Oh het zijn de 2 zakken boilies” krijg ik te horen. Niks aan de hand dus! Bij de receptie krijg ik te horen dat er in het weekend redelijk goed gevangen is op stek 1 en 2. Das mooi dacht ik, de vis zit al op de stek ;). We krijgen de sleutel van onze vis chalet en ik rijd via een zandpad het eiland op, sinds de aanleg van dit zandpad heet het dus eigenlijk een schiereiland.

vis-chalet-ermerstrand keuken-vis-chalet-karper-ermerstrand kachel-vis-chalet-karper-ermerstrand woonkamer-vis-chalet-ermerstand-karpervissen

Het vis chalet

We komen rond 15:30 aan bij het vis chalet. Zo, dat ziet er niet onaardig uit! Ik had van te voren wat informatie opgezocht over dit chalet maar helaas weinig informatie kunnen vinden. Het was bekend dat er 2 slaapkamers, een badkamer en een keuken aanwezig was. Verder staat er een schotel tv in de hoek, een gaskachel, een magnetron en een vriesvakje voor m’n boilies  ijsblokjes, Captain Morgan zonder ijs smaakt namelijk niet ;). Een prima verblijf dus! Het enige kleine nadeel is dat het 100 meter van stek 1 en 2 staat. Moet ik potverdikke zo’n eind lopen? Vanmorgen dacht ik nog: Ik hoop dat er 20 vang! Nu vind ik een blank op voorhand al niet meer zo erg haha. Naast “brasem koning” heb ik namelijk nog een andere bijnaam “De luiste karpervissen van Nederland”.

Off we go!

Eten, kleren en dekens er uit en ik kan richting de stek! Ik trek de deur van de camper open en raap de gevallen zak boilies op. Aaaaaarrg, ik had een schaaltje boilies in een soak gezet en tussen 2 zakken boilies geklemd. Flikkeren die zakken met schaaltje van de aanrecht OFF. Heel die tering camper onder die zooi… Sorry pap! Ik rijd naar de stek en laad mijn vis spullen uit. Het eerste wat ik doe is m’n rubberboot opblazen, op laten blazen beter gezegd, een luchtpompje op stroom is een fantastische uitvinding voor een luie karpervisser! Accu er in, fluister motor bevestigen, dieptemeter aansluiten en “off we go!” Tering wat is ’t koud in dat bootje… Ik vaar een klein uurtje over het water op wat hotspots te vinden. En inderdaad, ik vind een paar mooie spots. Twee stukken die aflopen van 90cm naar 180cm. Ik voer deze 2 stekken aan en vaar terug naar wal. Alle hengels worden gereed gemaakt en ingegooid/uitgevaren, GO go go!

karpervissen ermerstrand

Macgyver

100 Meter… das echt een eind man. Had ik die vouwfiets van ons pap maar meegenomen, dan cross je zo binnen 15 seconde van chalet naar stek! 100 Meter… is dat echt zo ver? Daar kom ik zo achter! Onze beetmelders met ontvanger halen MAK KE LIJK 100 meter, zonder problemen, zonder Macgyver te bellen…. Rilana zit in het chalet en ik bel haar vanaf mijn stek. “ik test nu mijn 3 piepers, hoor je ze?”. “Jazeker”, de 3 lampjes rood, groen en blauw van de piepers gaan te keer als een malle!

Ik loop (*helemaal te voet, dus zonder vouwfiets!) naar stek 2. Tijd voor Rilana d’r piepers “ik test nu jouw 2 piepers, hoor je ze?”. Nee krijg ik te horen! Potverdikke, nog een keer dan en ik begin als een malle aan de lijn te trekken. De visser van stek 8 ( ruim 2km verder) kwam z’n tent uit om te kijken wat er aan de hand maar er kwam geen geluid uit de ontvanger in de chalet! Tijd om Macgyver te bellen! Ik sla een vis pin naast de pieper in de grond, deze moet functioneren als extra antenne! Ik pak een rolletje ijzerdraad uit de camper en loop naar de chalet. Ik wikkel de ijzerdraad 12 keer om de kleine antenne van de ontvanger, ik knip de ijzerdraad af op ca. 1,5 meter. Ik plaats de ontvanger op de vensterbank en hang de ijzerdraad naar buiten. Buiten maak ik deze draad vast aan het dak en ren naar stek 2 (ja rennen ja!). We testen het systeem en zoals je waarschijnlijk al verwacht had, Macgyver heeft het gefixt jonguh!  *Ohja, stek 2 ligt 5 meter van stek 1 ;).

Macgyver karpervissen

Helmonders op bezoek!

Ga je ergens 220km van huis vissen voor je rust in Drenthe… “Kom even naar de chalet we hebben bezoek!”. Ja jongen je houd me voor de gek… Ik loop naar het chalet en wie staan daar…. Camilla en Jack! Die had ik al een paar jaar niet meer gezien dus we hebben lekker bijgekletst! Het was gezellig, zo gezellig dat ze woensdag zelfs terug komen (ik hoop met friet of pizza)!

Bezoek uit Helmond

De eerste Run

Om 19:00 uur, plotseling uit het niets… Piep piepiep pieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep. Ik ren wederom naar m’n stek en pak de hengel uit de steun. BAM die hangt! Na enkele seconde kwam ik er achter dat ik voor niks naar m’n stek GEREND was. Een platte, een brasem, een @#$%&*! Wacht eens even… wat is dat voor een joekel! Zal ik hem wegen? Nee man, daar praten ze over 20 jaar nog over als je dat doet! Ik schat de brasem zeker op 6kg+, wat een jaap!

brasem-ermerstrand

 

Morgen deel 2 “karpervissen Ermerstrand”(als ik niet te lui ben om te typen)!

Lees hier dag 2

 

 

1 reactie

  1. Holefox

    Nieuw talent in de familie…

© 2023

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑