Karper groep Helmond bestaat uit een grote groep enthousiastelingen die regelmatig (samen) gaan karpervissen. Ze doen hun best om de zwaarste karpers te vangen in binnen en buitenland. De groep is ontstaan zodat ze een passie kunnen delen.

Het mooie aan karpervissen

Vissen wordt gezien als een geweldige manier om te ontspannen. Je kunt lekker in het zonnetje aan de waterkant zitten en je gedachten de vrije loop laten gaan. Karpervissen is voor veel mensen nog veel leuker, omdat de beloning zo groot is. Als je eenmaal een karper hebt gevangen, dan is het gevoel erbij fantastisch. Logisch dat veel mensen graag gaan karper vissen.

karper groep helmond

Karper groep Helmond

Precies daarom is de Karper groep Helmond er. Dit is een groep enthousiaste karpervissers. Regelmatig gaan ze samen vissen, want wat is er nou mooier dan elkaar nieuwe dingen leren en opscheppen over je vangsten ;-). Zo worden er regelmatig verschillende tips met elkaar gewisseld, en een paar keer per jaar word er een karperwedstrijd georganiseerd.  Natuurlijk wordt de persoon met de zwaarste karper door de rest gefeliciteerd, maar de strijd zal de volgende keer weer losbarsten! Foto’s worden onderling gedeeld en besproken op de Facebookpagina Karper groep Helmond. De groep kan worden gezien als een manier om ervaringen te delen met zowel ervaren karpervissers als de beginnende.  Wie vangt de dikste en mooiste vissen? En wie is de Brasem koning van dit jaar! Juist dit maakt het allemaal zo leuk. Er hangt hierdoor een geweldige sfeer binnen de groep vissers. Lid worden kan via de Facebookpagina en is uiteraard kosteloos. Er is leuke merchandise beschikbaar voor een leuke prijs.

karpervisser-1

Karperwedstrijden

Ook leuk is dat er regelmatig wedstrijden zijn, waarbij er gekeken wordt wie de meeste of zwaarste karper kan vangen in een bepaalde tijd.  Meestal is dit een koppelwedstrijd, zoals de naam al zegt vis je in een team van 2 personen (koppel). Een karperwedstrijd duurt in de meeste gevallen 2 dagen/nachten. Hierbij kunnen mooie prijzen worden gewonnen en deze worden vaak samengesteld door sponsoren uit de omgeving. Karper groep Helmond organiseert met regelmatig dit soort evenementen en het zorgt ervoor dat liefhebbers dichterbij elkaar komen.

Enkele sponsors van de laatste wedstrijd:

DB-Hengelsport
Evolution products
Slack line Fanatic
Beton beelden van Willem Wichers
Korda
JRC

 

Karpervissen in het buitenland

Soms komt het voor dat je eens ergens anders wilt vissen. Leden van Karper groep Helmond zijn regelmatig in het buitenland te vinden. Natuurlijk staat Frankrijk stipt op nr. 1, gevolgd door Italië, België en Luxemburg. Maandelijks maken 1 of meerdere enthousiaste leden een trip naar een van deze landen. Dit kan in Nederland zelf zijn, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om samen naar het buitenland te gaan. Juist ergens anders proberen om enorme karpers te vinden, is een leuke uitdaging.