Hengelbouw Hendrik Valkhof.

Hendrik Valkhof is 49 lentes jong en geboren in Hedel. Hij is een van de eerste Nederlanders die gericht op karper is gaan vissen.  Sinds 1982 is hij vrijwel iedere week wel ergens aan de waterkant te vinden. Van een klein putje tot aan grote stuwmeren, lokale kanalen en of hard stromende rivieren, het maakt Hendrik niet zo veel uit waar hij zijn karpers vangt, zolang het maar een openbaar water is.

Hendrik Valkhof eerste karper

35 jaar geleden

Lac de Saint-Cassien

Zijn PR staat al weer een tijdje, 20 jaar om precies te zijn. In 1998 vangt Hendrik op het bekende Franse meer Lac de Saint-Cassien, zijn persoonlijk record. Het is een 27,5 kg zware leder karper. Een bekende karper met de toepasselijke naam: Het Wrattenzwijn. Deze karper dankt zijn naam aan de pukkels op zijn staart en kieuwen.  Mooie karpers met bekende eigenschappen kregen toen al een eigen naam. Andere zware en bekende vissen in die tijd waren Banana (had de vorm van een banaan op zijn lijf) en Fleur (had de vorm van een bloem op zijn lijf). Hier kun je een mooi verhaal lezen over een vistrip naar Cassien in 1998. Het word tijd voor een nieuw PR Hendrik 😉

Hendrik Valkhof PR De Leder Cassien

Hengelbouw

Hendrik is een echte hobbyist. Hij werkt bij een groot bedrijf dat touringcars van A tot Z inricht en is dus dagelijks bezig met precisiewerk. In het najaar van 2017 heeft Hendrik zijn eerste hand gebouwde hengels klaar. Als blank is gekozen voor een Harrison Ballista slim, een van de betere blanks volgens vele hengelbouwers. Hendrik had nog een oude set karperhengels staan van Dré Vlemmix (tegenwoordig Raven hengelsport). Het betreft een set Special Range karperhengels, rode Harrison blank, 2,75/3 lbs, SIC ogen, Fuji reelhouders en afgebouwd door niemand minder dan CO Sielhorst. Deze stokken kosten toen al 300,00 GULDEN per stuk!

1. Het strippen kan beginnen!

Hengel strippen Hengel gereedschap Kale hengel blank Karperhengel

2. Opbouw onderste deel

20171105_153210 20171105_153304 20171105_162734

3. Ogen wikkelen

Fuji Ogen Ogen wikkelen Garen wikkelen ogen Ogen wikkelen

4. Aflakken / Waxen en klaar!

Rod Design Valkhof Handbuild rod Handgebouwde hengels ALPS reelhouder Hengel wax

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg

Wikkelgaren SIC ogen IMG-20180223-WA0005

Project 2

Inmiddels is Hendrik druk bezig aan zijn 2e hobby project. De blanks zijn inmiddels al gestript en liggen al bij de spuiter. Het worden een paar Unieke roze karperhengels voor Rilana. Word vervolgd!