Om 23:30 vind ik het genoeg geweest, ik ga slapen.  Hopen dat ik snel gewekt word zodat ik lekker snel naar m’n stek kan rennen om een van die dikke karpers uit het water te trekken! Rond 03:00 schrik ik wakker, was dat nou een piep of droomde ik? Nee hoor het was echt! Maar aan de melding te horen hoeft ik niet lekker snel te rennen. Inderdaad, een brasem…. Jas aan, lampje op m’n kop, sigaretje op de lip en ik wandel op m’n gemak naar stek 1. Deze keer is het de linker hengel die in een geul onder de waterskibaan ligt. Ik draai de platte slijm joekel rustig binnen. Als de brasem op de kant ligt wrijf ik eerst nog wat siep uit m’n ogen. WFT is dat voor monster, die tikt ZEKER de 6.5kg aan! Is dat weer een nieuw PR? Ik kan mijn lol niet op, 2 persoonlijk records binnen 24 uur! Dat beloofd wat de komende dagen, mijn titel nemen ze dit jaar niet meer af!

Nieuwe dag, nieuwe kansen

Gapend word ik wakker, hoe laat zou het zijn? Ik kijk op m’n telefoon en zie dat het 09:48 uur is. Wow, thuis moet ik blij zijn als ik na 08:00 uur wakker word! Het lijkt er op dat er weer een soort van record gevestigd is. De “Luiste karpervisser van Nederland” heeft zijn PR met 1 uur en 48 minuten verbeterd. Ik loop naar m’n stek en ga de rigs voorzien van verse boilies. Ineens besef ik dat ik vandaag nog niets romantisch gedaan heb voor Rilana. Omdat het zo koud is besluit ik haar roze hengels in te draaien en wat verse boilies op de onderlijnen te knopen.  Dan kan ze lekker onder het dekentje op de bank blijven liggen. Dat ben ik nou eenmaal, een romanticus.

Koud he

Gas erop!

Eindelijk, na al dat lange wachten gebeurd het nu toch echt! De gasboer komt het terrein op gereden met een vers flesje gas. We maken het bekende karperpraatje terwijl hij de gasfles omruilde en het gas er op aansluit. Niet onbelangrijk om te weten: Vanaf volgend jaar loopt er een gasleiding naar het eiland en hoeven de flessen niet meer omgeruild te worden. Ook  een internet  aansluiting word aangelegd in het vis chalet op het Ermerstrand! Opeens loopt er en stelletje met hun hond voorbij. De gas boer (die het hek niet dicht gedaan had)  loopt er heen verteld dat dit eiland verboden terrein is voor onbevoegde en dat op het hele park honden aangelijnd moeten zijn. Jazeker ja, regels zijn regels, ik zit hier voor m’n rust, hop van dat eiland af, gas erop!

gaskachel Ermerstrand

Aan de overkant ziet de gasboer een witvisser zitten, theoretisch gezien op mijn stek! Dat is niet de bedoeling zegt hij. Ik vind het zelf niet eens zo erg dat hij er zit, kan ik die witvisser de schuld geven als ik niks vang! We nemen afscheid en ik zie de gasboer naar de witvisser rijden. Ik pak de verrekijker om te kijken hoe snel hij die stekkenpezer wegjaagt. Dan zie ik dat de witvisser een oude man is, een jaar of 80 schat ik hem. Dat vind ik zielig, laat die man toch lekker zitten dacht ik. Omdat ik het niet aan kon zien ben ik maar naar binnen gegaan.

Waarom blank ik?

Ja dat is logisch natuurlijk! Dat heeft met de volgende factoren te maken:

  • De wind komt uit het noord-oosten
  • De luchtdruk is te hoog
  • Het water staat een meter lager dan normaal
  • Ik heb geen boilies van bfpbaits, met andere boilies word er niet gevangen volgens diverse bronnen)
  • Ik ben eigenlijk een brasemvisser en geen karpervisser
  • Er zit een ouwe l*l van 80 jaar op m’n stek te vissen! Ja hij zit er nog en zwaaide vriendelijk naar me….

Inmiddels liggen de hengels exact 24 uur op de rodpod. Ik heb zojuist alle lijnen voorzien van een verse boilies . Laten we hopen op een betere nacht! Ik ga een film kijken laters.

 

Morgen deel 3 van Karpervissen aan het Ermerstrand.

Deel 1 gemist? Lees hier deel 1 vissen op karper Ermerstrand