Helaas, geen nieuwe records verbroken vandaag.  Ik was namelijk al om 07:15 uur wakker en heb geen brasem meer gezien! Nog 2 nachten te gaan om een dikke 15 ponder te vangen, een brasem van 7,5kg daar kan ik alleen maar van dromen! 

De Baas van het karperwater Ermerstrand

De beheerder van het water (Berto), zelf ook karpervisser, komt een praatje maken. Hij bevestigd helaas mijn meeste punten van gisteren: de wind staat verkeerd, luchtdruk is gekelderd, en dat het water erg laag staat waardoor enkele hotspots niet te bevissen zijn. Hij bevestigd zelfs dat de boilies van bfpbaits het hier toch wel heel goed doen maar het het onzin is dat er met andere bollen niks gevangen kan worden. Hij zegt niets over de witvisser….

Berto heeft geen aandelen in bfpbaits maar weet wat er in de boilies zit. Hij verteld me dat hij hier het hele bestand waarschijnlijk al twee keer gevangen heeft. “Wat een BAAS” denk ik, of heeft hij het over het hele brasem bestand? Verder verteld hij me nog enkele spot, waarvan er een aan de andere kant van het vis chalet ligt. Hier mag normaal niet gevist worden omdat dit deel voor zwemmers en recreanten is, maar omdat het seizoen voorbij is maakt hij graag een uitzondering. Ik geloof de beste man op zijn woord en zal de stek gaan aanvoeren.

vissen-als-een-baas

Wind op de kant is vis op de wand

De verveling heerst een beetje. Wat doen karpervissers na 2 nachten blanken? Proberen te zorgen dat je de 3e nacht niet blankt! Dat is praat ja, doorgaan, gas erop! Wat kunnen we nou eens gaan doen om de tijd te doden? Een dikke 20er fotoshoppen is ook al zo achterhaalt, of niet Joey ;). We gaan “wandshoppen”! In de hoek van het vis chalet is namelijk nog een wand onbeschilderd, maar niet lang meer. Naast karpervissen heeft Rilana nog een andere hobby, tekenen/schilderen. Zelfs met een oogpotloodje maakt ze vaak oogverblindende creaties!

blanke-muur work-in-progress reslutaat-een-mooie-karper

Dvdtje kijken

Nog steeds geen actie op het water dus ga ik een dvdtje kijken. Aangezien de satelliet tv in het vis chalet alleen de 2 betaalzenders NED 1 en NED 2 aan kan zullen we uit moeten wijken naar een film op dvd. In de camper hebben we altijd een mapje met dvd’s liggen, voor noodgevallen net als deze zeg maar. National Treasure, Midnight Express, Finding Nemo,  Escape from Alcatraz en Door de ogen van een karper deel 2 zitten in de map. De keuze is dan natuurlijk snel gemaakt als je al dagen geen karper meer hebt gezien :  Finding Nemo Door de ogen van een karper! De dvd speler zuigt de disc naar binnen, hij piept 1 keer en spuugt de disc weer uit. Na een tweede poging haakt die wel.

die-rooie-en-zn-mokkel

Op zich houd ik wel van die karperfilmpjes maar wat irriteer ik me aan die hoofdrolspeler zeg pffffff. Hij heeft zo’n Aziatisch vrouwtje bij uit de categorie “De helft van je eigen leeftijd” en die behandeld hij dan alsof ze nog nooit geen karper gevangen heeft. “de bovenste slip aandraaien”, “houd hem maar een beetje bij het riet weg he”, “een beetje water ff” en “haakje er uit”.

15 Seconden later in het filmpje zie je dat hij de hengel “afpakt van zijn vrouw” (waarschijnlijk omdat er een dikke vis aan hangt). Maar z’n vrouw moet wel mee de vis uit het water tillen en ze moet de vis onthaken. Man man man, laat dat vrouwtje toch een karper vangen! Moet ik tegen Rilana eens een keer durven zeggen: “de bovenste slip aandraaien”, “houd hem maar een beetje bij het riet weg he”, “een beetje water ff” en “haakje er uit” dan heb ik meteen 5 vingers in m’n gezicht.  Voor een beter beeld bij dit verhaal zie:

https://www.youtube.com/watch?v=5AKGmFEcOP8

Had ik achteraf maar gekozen voor Finding Nemo… dan had ik waarschijnlijk het water beter kunnen lezen, hier op het Ermerstrand!

Macgyver deel 2

De avond valt en ik wil  m’n rigs nog een keer voorzien van verse boilies . Tijdens het indraaien voel ik dat ik vast zit, ik pak de boot en vaar naar het punt waar de vislijn vast zit. Ik geef een kleine tik aan de hengel zodat de haak los komt. Wat glijd daar nou over m’n lijn heen??? Jawel ik weet het zeker, het is de top van m’n hengel! @#$%^&* breek ik nog even een hengeltop af, of ik al niet genoeg pech heb de laatste dagen…

Hengel kapot Hengeltop gebroken

Gelukkig heb ik de camper bij waar genoeg materialen in liggen om de hengel op professionele wijze te repareren! Ik neem 2 tie-rips en een rol duct tape. De duct tape draai ik strak om de top heen zodat het weer een mooi geheel is. Voor de extra stevigheid bind ik er 2 tie-rips om heen. Ben nou eens eerlijk, dit ziet er toch beter uit als nieuw?! Laat de vis maar komen, ik ben er weer klaar voor!

Macgyver vissen

 

Morgen waarschijnlijk weer een deel van karpervissen op Ermerstrand!