Rond een uur 19:00 draai ik de 6e brasem op de kant en om 20:00 zucht ik na de 2 volgende piepen op de ontvanger. “Het is jouw hengel Rilana” maar intussen loop ik al weer richting de stek. Of ja stek, het is de hengel die in het gedeelte ligt waar normaal niet gevist mag worden i.v.m. recreanten. (zie dag 3) De waker hangt helemaal op de grond. Ik begin m’n lijn strak te draaien tot een meter of 5 uit de kant waar het niet dieper is dan 30cm. Oh toch weer een brasem…. maar terwijl ik het denk begint de vis te zwemmen…. WTF dit is geen brasem!!!

Die telt niet…

Shit, het schepnet ligt NATUURLIJK 100 meter verder op stek 1. Ik bel Rilana en zeg dat het karper is. “Haal dat schepnet even bij stek 1”. De karper ligt gek genoeg stil, enkele meters uit de kant. Een paar minuten later komt ze er aan met het schepnet. Ik loop een stuk het water in richting de karper. Zo das een flinke… Tijdens het scheppen zie ik eigenlijk pas dat het een graskarper is. Helaas, die tellen niet…toch?

gras karper ermerstrand

Toch nog een nieuw record!

Ik onthaak de vis in het water omdat de mat te ver weg ligt. Omdat het Rilana d’r hengel is vraag of zei met de graskarper op de foto wil. Maar ze is sportief en zegt nee ik heb hem niet gevangen! Samen vissen = samen vangen! Ik bedenk me dat ik nog nooit eerder een graskarper gevangen heb maar heb gehoord dat deze vis niet goed tegen stress kan en dient zo kort mogelijk uit het water blijven. Stop een graskarper daarom nooit in een bewaarzak! Na een paar snelle foto’s zwemt de graskarper terug naar zijn maatjes. Jaja, weer een PR. Mijn eerste graskarper is een feit!

Schubkarper

Twee uur later is het dezelfde hengel die aanloopt. Nou moet je het toch echt zelf doen Rilana, het schepnet ligt namelijk al bij de hengel ;). Na een minuut of 5 sta ik weer tot aan m’n knieën in het koude water de karper te scheppen. Goed gedaan meisje!

schubkarper

Ik klap er een paar kg bollen op en een tweede hengel op dit stuk. Eens kijken of de vis op de stek zit…

Maar helaas ons avontuur op het Ermerstrand eindigd hier.