Af en toe wil je gewoon iets nieuws voor je karper arsenaal. Nieuwe hengels, molens of een setje beetmelders? Ik ben tevreden met deze 3 genoemde voorbeelden dus ik zoek iets anders waar ik mijn vakantiegeld aan uit kan geven. Ik twijfel tussen een voerboot en een onderwatercamera.  Omdat ik een voerboot waarschijnlijk weinig tot niet gebruik op de wateren die ik momenteel bevis heb ik gekozen voor een nieuwe onderwater camera!

Ik had tot voor kort zo’n goedkoop onderwater camera setje van Aliexpress:

61xhtv5ukXL._SL1000_ onderwatercamera beeld

 

Een leuk setje voor die prijs maar verwacht geen hoge (beeld) kwaliteit. Ondanks dat heb ik het toch ruim 2 jaar met plezier gebruikt op zowel kanalen en meren. Ook al was het beeld vaak slecht van kwaliteit, ik heb vele uren naar de monitor liggen loeren. Tijdens mijn laatste sessie op het KK begon het beeld erg te storen. Enkele uren later heb ik de camera uit het water gehaald en zag dat deze vol met water zat. Helaas geen garantie gevalletje dus er moet een nieuwe onderwatercamera komen!

Jeffish onderwater camera

Na wat speurwerk op Google (en Aliexpress) blijkt dat er maar weinig aanbieders zijn die een degelijk onderwater camera systeem aanbieden dat voldoet aan mijn wensen. Ik wil bij 2 bedrijven een offerte aan voor een custum onderwater camerasysteem om zo te kunnen vergelijken. Een van die bedrijven is Jeffish. Na het lezen van de website en bekijken van enkele voorbeeld video’s besluit ik hier mijn eerste offerte aan te vragen.

Ik neem contact op met Jeff. Hij verteld me dat het huidige systeem wat op de website staat niet meer leverbaar is. In plaats van dit (verouderde) systeem bied hij sinds kort het Jeffish PRO wifi systeem aan met ingebouwde router. Voorzien van een Hikvision 1080 full HD camera met 5 megapixel lens gemonteerd in een RVS behuizing en stevige koffer met 12v 18ah Rebelcell accu’s. Dankzij de ingebouwde True WDR van 120dB zal de camera onder alle lichtomstandigheden het juiste beeld geven. Nadat al mijn vragen beantwoord waren was ik verkocht, ik bestel het nieuwste onderwatercamera systeem van Jeffish.

Onderwatercamera

Jeffish PRO wifi

onderwater camera

Onderwatercamera

Je creëert met dit onderwater camera systeem als het ware een eigen Wi-Fi netwerk verbinding. Zo kan je de beelden live bekijken op je smartphone, tablet of pc. Dankzij de meegeleverde 128gb memory card kan je ook nog vele uren opnemen en dus op een later tijdstip de beelden terug kijken. Dankzij de extra lange kabel tussen de camera en accu kan je de onderwatercamera tot 70 meter van het vaste land of eiland plaatsen. De ontvanger dient namelijk ergens binnen die 70 meter op de kant te staan. Dankzij de Rebelcell accu’s van 12v 18ah kan je tot 50 uur meekijken zonder de accu’s op te laden! Of je nou 20 meter van je stek zit of ergens met een cocktail op het strand ligt op de Bahama’s, je kan altijd meekijken op je smartphone. Het klinkt allemaal mooi natuurlijk en ik ben daarom ook benieuwd of het aan mijn verwachtingen gaat voldoen.

Helaas is de levertijd redelijk lang en heb ik de onderwatercamera niet op tijd in huis voor onze jaarlijkse karper koppel wedstrijd. We zullen moeten wachten tot begin juni als we onze trip gaan maken naar mijn favoriete meer van 400ha groot.

Word vervolgd.