Boilies

Als je al ruim 27 jaar actief op karpers vist weet je wel zo’n beetje wat er te koop is op het gebied van boilies. Ik heb in deze jaren met honderden verschillende soorten boillies gevist. Wat vind een karper nou echt lekker? Is het de zoete bol of toch de hartige variant ? Grote of kleine boilie?

Hieronder mijn favorieten boilies van 2015/2016. Al deze boilies zitten vol met verse ingrediënten!

  1. EVB: Sinas is een zoete bol met extra flavour die het op kanalen vooral goed doet.
  2. Scale Baits: Garlic robin red spicy is een hartige boilie met net dat beetje extra.
  3. Scale Baits: Strawberry Fish is een hartige boilie met een vleugje zoetigheid.
  4. Evolution products: Diverse soorten en smaken
  5. Eigen boillies samenstellen ? Dat kan! Ik kan bijna alle soorten smaken en soorten bollen maken met de door jou samengestelde ingrediënten. Leverbaar v.a. 50kg.

Bestel boilies

Verzenden met PostNL kost €6,95 tot 10kg of op te halen in Helmond (alleen op afspraak).

boilies

Boilie

Populair karper aas van deze tijd zijn de karper bollen. Een boilie is een woord dat afstamt van het Engelse woord boiled. Het begon allemaal met bolletjes deeg, die doordat ze gekookt werden een harde buitenlaag kregen. Er werd met boilies minder witvis gehaakt en je kon hierdoor gerichter op de karper vissen. De karper boilies van deze tijd zijn veranderd. Er zijn diverse ingrediënten en smaken aan toegevoegd. Bekende ingrediënten zijn eiwitten en vismeel, maar de meeste ingrediënten blijven geheim. Veel karpers vissen met dit aas en het wordt vaak ook gecombineerd met ander voer. Als je karpers wilt vangen is het geschikt aas wat je zo kunt kopen of wat je zelf kunt (laten) maken.

Boilies kopen

Boillies heb je in verschillende soorten, smaken en merken. Je vraagt je misschien af welke keuze je moet maken, maar dit hangt er vanaf of je instant gaat vissen of dat je ze gaat voeren. Wanneer je de keuze maakt voor instant vissen, kun je het beste de wat duurdere variant nemen. Daarbij gaat het over goede en uitgebalanceerde ingrediënten. Maar ook de verschillende seizoenen spelen een rol bij de keuze van de boilie. Als je namelijk in de lente gaat karpervissen kun je beter de zoete bollen kiezen, deze hebben een lagere voedingswaarde. Als het weer zomer is en de watertemperatuur is boven de 15 graden, dan maakt het niet uit met welke boilie je gaat voeren. Maar in de herfst is het weer aan te raden om vismeel bollen te gebruiken.

Boilies